helvetesangest.blogg.se

Livet är perfekt... Om det inte vore för att jag lider av extrem ångest och panikångest som fullkomligt förstör mig... :'( Varför jag?? Whyyyyyyy????

2013-11-28

Publicerad 2013-11-28 21:07:25 i Allmänt,

Jaa, hur har senaste tiden varit? Inga super-mega-attacker... inga Atarax eller Sobril. Bådar gott, eller hur?! Någr a dagar har varit värre än andra, men jag har härdat ut och lyckats överleva. Mina senaste symtom är trötthet och värk i armarna. Hjälp vad rädd jag blir då det händer. Idag är första dagen på ett tag nu som det känns lite bättre. Men så igår kväll, då var jag alldeles trött i benen. Det liksom kröp i benen och kändes som växtvärk. lyckades mota paniken och överlevde. Det också !!
 
Idag pratade jag med läkaren jag var hos sist. Han frågade om jag märkt någon skillnad sen jag ökade Sertralindosen från 125 till 150 mg, men asså näe, det har jag inte. "Öka till maxdosen 200 mg" på en gång då sa han, och så skrev han ut nya recept. Han sa inget om någon psykologkontakt eller så, så jag frågade själv om det inte fanns möjlighet att få prata med någon, och då svarade han att det visst skulle gå bra och skrev en remiss.
 
Så nu väntar jag på att få träffa en psykolog, och så hoppas och önskar jag av hela mitt hjärta att jag kan få hålla mig frisk, inte utveckla als, och få bukt med min ångest nu när jag går på maxdos...
 
Ångest 2-4 de senaste dagarna...

2013-11-19

Publicerad 2013-11-19 09:21:31 i Allmänt,

Ingen panikattack igår heller. Inga tabletter... jag överlevde dagen. Ska bli spännande att se om denna dagen blir lika bra. Känner mig fortfarande trött, i båda armarna denna gång. Det bränner i musklerna på nått vis. Sen har jag grym smärta i nacken och axlarna. Fy fasen vad öm jag är där. Fick lite massage men det var bara skönt för stunden. Jag försöker att tänka klokt att det inte är cancer utan spänningar och det funkar än så länge. Als...jag det är jag fortfarande övertygad om att jag har. Men jag erkänner att jag blir glad när jag får andra symtom som INTE är als... då väcks hoppet på 0,0000000001% att det kanske är något annat...
 
Jag ska på möte idag. Känns bra att jag har min livlina i handväskan (Sobrilen och Ataraxen). Hoppas och önskar så innerligt att slippa helvetesångesten. 
 
 

Morgon 2013-11-18

Publicerad 2013-11-18 07:02:06 i Allmänt,

Ingen panikattck igår !!! Ingen Atarax och ingen Sobril. Jag klarade dagen och hade bara "vanlig ångest" hela dagen. När jag satt i soffan och kollade på tv på kvällen så satt jag nästan och väntade, typ "hallå panikattack var är du". Men den kom inte... börjar jag vänja mig vid tanken att vara dödssjuk? Jag vet inte. Borde inte vara så.
 
Idag har jag lite ont i vänster ben. Öm på lite olika ställen i kroppen. Är väl musklerna som håller på att förtvina. 

2013-11-17

Publicerad 2013-11-17 13:53:24 i Allmänt,

Det blev 3 Atarax x 25 mg + 2 Sobril x 5 mg igår. Blääää, hade sån jävlig kväll att ingen kan förstå. Tröttheten i ena armen som GARANTERAT är ett symtom på als gör att jag får panik heeeeeeeela tiden. Jag vill inte dö !!!! Fast vem vill det ??? Och hur fan kan alla bara skylla allt på ångesten ?? Bara för att jag haft ångest mer eller mindre i 20 år, så betyder det inte att jag är befriad från farliga sjukdomar. Men det verkar läkarna tro. 
 
* Jag har svårt att andas - du har ångest
* Jag kan inte svälja riktigt - du har ångest
* Jag har ett tryck över bröstet - du har ångest
* Jag är sjukligt trött - du har ångest
* Jag har muskelryckningar - du har ångest
* Jag har smärta som förflyttar sig - du har ångest
* Jag har hjärtklappning - du har ångest
* Jag svettas/fryser om vartannat - du har ångest
* Jag får yrsel - du har ångest
* Jag får domningar - du har ångest
* Jag känner mig svag i musklerna - du har ångest
* Det sticker i tungan  och läpparna - du har ångest
* Jag känner mig värdelös - du har ångest
 
Se så lätt det är för läkarna. Behöver aldrig göra något utan att höja medicindosen. Och inte fan hjälper det ett skit.
Ska fan börja knarka tror jag... eller nej, det ska jag inte... men jag vill ha nått som tar bort alla mina hemska känslor och min ångest inför att jag kommer dö alldeles snart. FY FAAAAAN !!!
 
Har inte tagit nån Atarax eller Sobril idag ännu... men det är väl bara en tidsfråga...

2013-11-16

Publicerad 2013-11-16 18:46:21 i Allmänt,

Vill inte ens skriva ordet. Jag bara VET att jag har den där vidriga sjukdomen på tre bokstäver. Igår var en riktig skitdag. Ångest en miljon, och det blev 2 x Atarax 25 mg + 1 Sobril 5 mg. När jag stod och lagade mat kände jag mig plötsligt väldigt svag och trött i vänsterarmen. Fick panik och trodde jag fått en Stroke, men jag hade inga andra symtom. En av de första tecken på A-sjukdomen är just muskelsvaget i ena armen, och det är det jag har nu! Tack och lov somnade jag efter Sobrilen. Började dagen med en Atarax, har varit på tävlingar med barnen och mådde hyfsat, fick ta en Atarax till när vi åt på Max efter tävligen, och nu är hemma fick jag nyss världens panik som fortfarande sitter i... Tog nyss en till Atarax + en Sobril 5 mg. Väntar på att det ska verka. Har ångest en miljon nu ungefär....... Mår åt helvete!!! Jag VILL INTE ha den där äckliga sjukdomen. Från första symtom har man bara ca 2 år att leva. Jag kommer inte ens få fylla 40... Inte ens 38 eller 39!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
Jag måste få någon medicin utskrivet så jag liksom kan gå "drogad" varje dag så jag slipper ångesten. Får patienter med min sjukdom det tro? För när man vet att man har en dödsdom måste man väl iallafall få lov att slippa värsta ångesten?! 
 
Ingen en är räddare än jag. Ingen är ledsnare än jag. Jag vill inte dö, men nu är jag säker. Faaaaaaaaaan... Då har jag hellre helvetesångest 24 timmar om dygnet tills jag blir 100 år, än att förtvina i en muskelsjukdom inom ett år :(

Hemma från vårdcentralen

Publicerad 2013-11-14 15:10:18 i Allmänt,

Ja än en gång har jag fått höra det jag hört hundra gånger förut. "Du lider av depression, utmattningssyndrom och ångest"... jaha, depression har jag inte hört på nå år. Kul att dom lägger till nått nytt emellanåt i alla fall. Med finfina blodprover (tog senast i sommras), ett EKG som gjordes 2004 (!!!) så anser läkarna att jag är fullt frisk. Fysiskt. 
 
Jaha, men varför kan jag knappt andas ibland? Varför värker hjärtat/bröstet? Varför sticker det i olika kroppsdelar, värker på olika ställen i kroppen, huvudvärk var och varannan dag, svårt att svälja? Varför blir jag yr, svettas/fryser om vartannat, känner mig "overklig", tilltäppt i huvet, får sämre syn, blir ljud- och ljuskänslig? Varför blir jag alldeles matt, orkeslös och kan emellanåt inte ens lyfta upp armarna? Varför är jag tröttaste människan i världen som helst vill ligga under täcket och sova 24 timmar om dygnet?
 
ÅNGEST ? DEPRESSION ? UTBRÄNDHET ?
 
Ja summan av dagens besök blev att han höjde min Sertralindos till 150 mg i 2 veckor, för att sedan öka den till 200 mg. Jag har ju gått på 100 mg i många många år, men så ökade jag till 125 mg i somras. Nu ska jag alltså upp ytterligare i dos, ge det några veckor, och om DET inte funkar, då blir det aktuellt med ett medicinbyte :/
 
Ataraxen låter jag bli om det inte är nödfall, och Sobrilen om det inte är super-nödfall. Känns skönt att ha hemma ialla fall...
 
fortsättning...lär följa...

Vårdcentralen idag

Publicerad 2013-11-14 07:23:00 i Allmänt,

Ångest hela dagen igår, och spänningshuvudvärken from HELL! Började igår morse med 2 Treo, men vid lunchtid när huvudvärken fortfarande var fruktansvärd kompletterade jag med 2 Alvedon. Det släppte ÄNDÅ inte. Så jävla jobbigt. Tabletterna brukar ju funka, men nähä, inte igår. Tog en Bamyl Koffein till kvällen, och nja, möjligtvis lättade det något. Hade en vidrig brännande känsla i huvet. Kände mig nästan febrig och sjuk :(
 
Tog ingen Atarax eller Sobril, fstän jag förmodligen skulle behövt det. På något vis härdade jag ut och lyckades somna 23.30.
 
Trycket över bröstet sitter kvar. Jag har svårt att andas och det känns som någon sitter på mig. Kan inte ta riktiga andetag. Orkar inte. Jag hatar ÅNGESTJÄVULEN, och jag orkar inte ha det så här. Har fått en tid på VC klockan 13 idag. Till en NY läkare, IGEN !!!! Han jag hade sist, som jag tyckte var så himla bra, nä han har slutat :´(
 
Så ska man dra samma visa igenom om sitt mående... men jag tänker inte ge mig. Jag orkar inte ha det så här. Förra läkaren sa ju att om jag inte kände mig bättre sen dom höjt min Sertralindos från 100 till 125 mg att han skulle skicka remiss till psyk, för en utredning. Jag kommer kräva att denna nya läkaren gör det samma.
 
Jag skiter i om jag är ett psykfall. Jag vill ha hjälp ! Jag har tidigare diagnostiserats med depression och panikångest, men efter att ha googlat och sökt fakta så är jag 100% övertygad om att panikångesten utvecklats till GAD, generaliserat ångestsyndom. 
 
Jag kanske ska ge KBT en chans till. Medicin + KBT är ju det mest effektiva... ORKAR INTE  LEVA SÅ HÄR !!
Jävla skit-kuk-fitt-jävel-ångest. FÖRSVINN FRÅN MIN KROPP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2013-11-11

Publicerad 2013-11-11 11:13:07 i Allmänt,

Vaknade med ångest.... tröttare än tröttast trots 9 timmars sömn i natt. Stor klump i hals och bröst. Så fucking jävla kukjobbigt !!! Började morgonen med Atarax och 5 mg Sobril. FAN! Var kommer denna trötthet ifrån? Har inte kännt så här på väldigt länge. Jag orkar ingenting. Helt orkes- och kraftlös. Känns som luften gått ur mig. Jag okar knappt andas, eller prata...vill inte dööööö :( :( :(

Det blev en Atarax

Publicerad 2013-11-10 18:44:13 i Allmänt,

Nä jag orkade inte stå emot. Det är inte värt att "vara duktig" och lämna blod och istället avstå medicin. Jag har haft en av mina sämsta dagar. Kanske inte rent ångestmässigt, men trötthetsmässigt. Ibland får jag sånna här vidriga dagar,och det går fan inte att göra nått då!! Jag är så trött att jag mår illa. Vill bara ligga och sova och slappa. Att andas är jobbigt, att prata är jobbigt... ALLT är jobbigt. Har nyss tagit en dusch i hopp om att piggna till lite. Tog även 2 Treo... ja jag sitter upp nu iaf. Slumrade på soffan tidigare, men nu ska jag försöka hålla mig sittandes till det är läggdax.
 
 

2013-11-10

Publicerad 2013-11-10 11:38:28 i Allmänt,

Var det dags igen? Hmmm... jag tror det... har haft många riktigt bra veckor, utan ångest å annan skit. Klart det har kommit lite grann, men jag har inte behövt ta några tabletter, utan kunnat hantera "vardagsångesten" självmant.
 
Nu började det för 3 dagar sen ungefär. Extrem trötthet, ett tryck över bröstet och svårt att andas. Har sovit jättetungt i 2 nätter, har drömt mycket, och har en konstig och orlig känsla i kroppen. Huvudet känns tilltäppt på nå vis, och jag får en känsla av att jag inte kan hitta min puls. Har haft det så här förut, och då har det gått öer, men denna gång har det suttit i 3 dagar... Idag är ingen bra dag.
 
Fars Dag... hade tänkt att fira med att gå ut och äta hela familjen, men det pallar jag bara inte. Jag känner mig extremt trött, deprimerad och orolig.
 
Inga andra kroppsliga symtom förutom "tilltäpptheten" i huvudet, och så tröttheten... 
 
Jag ska undvika Ataraxen in i det sista... jag är ju blodgivare, och då får man lämna blod om man tagit nån tablett, och det måste ha gått 6 veckor utan tabletter. Det har det nog gått nu... och jag tror det var i slutet av november jag skule bli kallad till blodgivning igen. Så det är liksom mitt mål denna månad. Att inte behöva ta tabletter så jag får lämna blod. 
 
Idag skulle jag behöva städa här hemma. Jag KAAAAAN inte bara ligga på soffan idag. Jag hoppas det är stressen som utlöst detta. Jag försöker tänka logiskt att det inte är någon farlig sjukdom utan ångesten som är på besök, men det där är så jävla svårt. Självklart tror jag att jag är döende... så fucking jävla jobbigt !!!!!
 
Jag känner mig totalt uttömd på energi. Orkar knappt ta ett andetag... Ångest 5-6 ungefär...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela